onsdag, oktober 31, 2012

V/A - Hotet Från Skogarna Cd-Promo

V/A - Hotet Från Skogarna Cd-Promo
[Sensus / ÖSD Mangel / Estrad Norr]
Samling med band uteslutande från Östersund. Samtliga bidrag (2 var) är inspelade exklusivt för den här plattan och i samma studio dessutom (ett koncept som känns igen från fruktansvärda Karlstad hardcore samlingsplattan Revenge). Med följer ett fanzine med info och intervjuer med banden. Den gemensamma nämnaren är punk, men det spretar ganska bra, dock känns det som alla banden kommer ur en scen där man respekterar manglet. Grundskolan inleder med d-taktsgrund men med ett sound som andas USHC, tycker att lead-vokalisten låter snarlik José Saxlund förövrigt, duger, men inget som sätter sig. Brottskod 11 manglar på som alltid, låter schysst som vanligt men ingen av låtarna är någon av deras bästa. Moron Express har jag inte hört förut, dom kör mer melodisk punkrock av det snällare slaget. De är långt ifrån några mästare i genren men de har helt klart sina ljusa stunder. Andra låten 'Prick' är lite rivigare och låter mer som nått som Misconduct skulle kunna få ur sig, om det är positivt låter jag vara osagt. News From the Front, tung, desperat new School hardcore på svenska (kanske nått för fans av Sentinel 5?!). Riktigt urvattnad och dålig genre, NFTF har ett snyggt parti i 'Välkommen till helvetet' som börjar där 01:25 ungefär, utöver det är jag rätt ointresserad. Andra bidraget 'F.O.I' är snabbare med d-taktsvers, men utöver det inget att höja på ögonbrynen över. Djävulskap's musik är lite märklig, lustigt ihopkok, lite Fireside-emo ena stunden och sen nått metalparti och massa dubbelkaggar. I deras andra bidrag börjar skivan hacka så jag kan inte uttala mig. Skivhacken fortsätter och the Dead vill inte alls vara med. Plattan tickar återigen igång när Heroinmissbruk brötar igång på klassiskt extrem-mangelmanér, punk och metalstuk, rått som fan och mangel, jag ni fattar, låter som 100 andra band, orkar inte. Thräshers avslutar plattan och inleder med en långsammare stänkare (med Thräshers mått mätt) som lämnar mig tämligen oberörd. På avslutande 'Ät Skit och Dö' är det dock fullt ställ som vanligt, skulle gärna fått vara 30 sekunder längre dock. Hotet Från Skogarna är ingen superrolig samling, dock ett initiativ som skall applåderas. Brottskod 11 och Thräshers va bäst.

lördag, oktober 27, 2012

DISTORTION FAITH #2 Zine

DISTORTION FAITH #2 ZINE
[A5 24 sidor]
I förrgår aviserades nummer tre av Distortion Faith, det är alltså dags för mig att lagom försenad recensera nummer två. I detta nummer får vi stifta bekantskap med Crash Mange, Åke Henriksson, som fyller 50 år, Svart Städhjälp, Annihilation Radio, Korsfäst och en turnédagbok av och med Massgrav. Jag är rätt intresserad av det mesta men det som är roligast att läsa är Massgravs giglog från Tjeckiska Play Fast or Don't-festivalen, intervjun med Crash Mange och Svart Städhjälp som jag ständigt glömmer bort att kolla upp. Språket är fortfarande engelska men intervjuerna är informativa och inte för långdragna så det funkar bra. Zinet är snyggt men inte för städat, bra grejer. Skaffa, passa på att köpa trean också.
www.dbeatrawpunk.blogspot.com

Gigtips GBG

Lördagen 3:e November på Aktivitetshuset Härden(hildedalsgatan 128, Göteborg)

Då var det dags att ställa kammen igen, då vi får besök av inga mindre än dessa grymma band!

Makabert Fynd (HC/Sthlm)
http://www.myspace.com/makabertfynd

Switch Opens (Progressive Doom Punk Psychedelia/Sthlm)
http://www.myspace.com/theswitchopens

Age Of Woe (Crust/GBG)
http://ageofwoe.net/

Vegankäk utlovas av högsta kvalité!
60 pantburkar entré.

Mer info här

torsdag, oktober 25, 2012

V/A – Dimmorna skingras Vol. 2

V/A – Dimmorna skingras Vol. 2
[Pike Records]
Har börjat gilla samlingsskivor igen, efter att ha sett dom som menlösheter som man aldrig lyssnar på, har jag börjat uppskatta dom som tidsdokument i en tid då band släpper skivor i ett alltför snabbt tempo. Ska man hänga med får man ha en jävla pejl, om det inte hade varit för samlingsskivan.
Handgranat inleder, det låter ganska snällt för att vara råpunk, antar att det är inspelningen. Funkar väl men det är inget som jag går ingång jättemycket på. Något som ett besök i Studio Clay Station skulle ändra på? Jag har alltid lyckats missa PP7 Gaftzeb, här bjuds det på 2 låtar, med olika sättningar. Jag har inget koll, men jag förmodar att det här ett soloprojekt med ”hired guns”. Jag gillar det i alla fall, svängig punkrock med känsla för melodi men även för mangel, ska försöka komma ihåg att kolla upp mer. Sthlms Blodbad kör ganska standard, 'ligga och mala på ackorden'-mangel, tunga partier, lite meck och ganska mycket melodi. Kanske den felande länken mellan Splitter och den första fullisen med the Kristet Utseende!? Inget direkt nått jag gillar. Bombangrepp recenserade jag när deras demo kom och de här låtarna är därifrån om jag inte är helt ute och cyklar. Fortfarande bra, om än rätt standard (behöver ju inte vara något negativt) typiskt svenskt råpunkmangel i snabba Skitsystem/Acursed-skolan. Vengeance of Karma har techat till sig med metal-riff och breakdowns, inte min grej men refrängen till 'Dansa din djävel' är bra, och den melodiska delen är rätt snygg. Inspelningen låter jävligt komprimerad, hade föredragit lite mer skärpa och lite mer luft.
Sida B inleds av the Bristles som medverkar med 2 låtar från deras 2 år gamla fullängdare. Jag var inte jätteimponerad när den kom och är det inte nu heller, gillar inte sångstilen så mycket, musiken funkar. Passiv Dödshjälp kör det tidiga 2000-talets näst mest uttjatade stuk, Soundlab/Nasum-stuket, fast utan grind, alltså, mangel, mosh, melodier och sega partier. Funkar väl okej, men jag tror inte att det finns nått band som kör stuket idag som skulle kunna imponera på mig, 'Inga gaddar, ingen brud' verkar ju dock ha en intressant text (som det inte gick att googla fram). Inavel kör hederlig gammalt svensk råpunk, låter 80-tal, på ett bra sätt då, lite för ren ljudbild kanske någon tycker, jag gillar. Von Bööm är inte riktigt min grej, det låter gammalt men dom har alldeles för mycket tunga och ”gungiga” partier för min smak. Vet inte heller om jag gillar eller ogillar sången, it's a thin line ibland. Bra refräng på 'Le Cotard' och okej vers på 'Allt ljus på mej'. Har inte lyssnat på Thräshers på ett tag men jag tänker mycket mer på Sista Sekunden den här gången än när jag hörde dem sist, kanske är det bara sången, är inte säker. Nå, det är bra sväng och det är fortfarande tidig USHC som det rör sig om. Inledande 'Det smäller på stan' får mig även att tänka på Annihilation Time, och det bör väl ses som något gott. Avslutande 'Dimmorna Skingras' gillar jag också, förutom refrängen, övriga delar av låten innehåller goda mangelkavalkader och läskande longhaired guitar-wanking stuff. Trevlig samling, och en bra tidsdokument om du som jag har svårt att hålla ordning på tidslinjen.

onsdag, oktober 24, 2012

Record collectors osv...

Dischange - Seeing Feeling Bleeding Lp
Dischange - Seeing Feeling Bleeding Cd
Dischange - Seeing Feeling Bleeding Cass
Dischange - Seeing Feeling Bleeding Lp, Re-press
Dischange - Seeing Feeling Bleeding Lp, Re-Press Testpress, Ex 9 / 20

Frågor på det!?

tisdag, oktober 23, 2012

Sex Dwarf, Dissekerad, Kylmä Sota, Desperat och D-Clone-videos

Var uppe på 44:an i helgen och kollade på massa band, dom jag skrev här uppe bland annat. Jävla fint,  trots att jag var bakfull som ett as (red ut stormen, man ska lida). Kylmä Sota och D-Clone var bäst, men det var jävla trevligt rakt igenom. 44:an är förjävla gött! Här under kommer massa videos.

fredag, oktober 19, 2012

Var först med det senaste; INSTITUTION "Domen Är Satt"

INSTITUTION "Domen Är Satt" by De:Nihil Records

Jallo och Linkan, vilken superb låtskrivar-duo (gör hjärtan med händerna)!!!!

lördag, oktober 13, 2012

Ahna och Iskra från i tisdags



Ännu en ganska glest befolkad kväll på Härden, runt 35 pers kanske. Med tanke på hur bra speciellt Ahna var (med även Iskra) så borde besökar-antalet varit desto högre. Vardagsgig är ju dom bästa, gå på spelning!

torsdag, oktober 11, 2012

Spana in Replica


Sölade runt lite på MRR-sidan och snubblade över REPLICA från Oakland, ett band med jävla klösiga snubbe/or, tryck play här uppe för lite gött hardcorerens. Detta är första inspelningen, som är en kassettdemo ursprungligen som senare släpptes på flexi, det verkar även som om det är en 7.a på gång framöver. Medlemmar från No Statik, Infect, Duck and Cover, bara hört dom förstnämnda men dom är ju råbra. Samtidigt som du lyssnar kan du läsa en intervju här

söndag, oktober 07, 2012

Gigtips GBG + Malmö

Tisdag 9:e oktober
Vad passar bättre en mörk tisdag kväll i oktober när löven faller än finfint besök från Kanada?

På scen:

ISKRA(Kanada) http://www.iskracrust.com/
...Mörk Anarkopunk tydligt influerad av tidig Brittisk Crust och Skandinavisk BlackMetal.
Äntilgen tillbaka i Europa, för första gången på 8 år.

AHNA(Kanada) http://ahna.bandcamp.com/ http://www.facebook.com/AHNADRONEVIOLENCE0
Punkig Sludge/Doom duo. Ny chans för er som missade dom i vintras.

SEEDS IN BARREN FIELDS(GBG) http://seedsinbarrenfields.bandcamp.com/
Ondskefull Blackened crust/metal/punk från Götet.

Aktivitetshuset härden
Hildedalsgatan 128(hisingen) Göteborg

Insläpp 20:00(första band börjar 21:00)
Entré: 60kr
Som vanligt finns det smaskig veganmat till salu,billigt!

Facebook: http://www.facebook.com/events/331741213589526/
Lördag 13e oktober
Skit i Skåne!!

Countdown to Armageddon (U$A) + Khmer Noir @ Härden, Lördag 13e oktober
Countdown to Armageddon (U$A)
http://countdowntoarmageddon.com/about/
http://www.youtube.com/watch?v=FnD7V5BSs-M
http://www.youtube.com/watch?v=ILEQBmCVoAA&feature=related
Khmer Noir

http://www.youtube.com/watch?v=vkbqEnLjYoI

Aktivitetshuset härden
Hildedalsgatan 128(Hisingen) Göteborg
Insläpp 20:00(första band börjar 21:00)
Entré: 50kr

måndag, oktober 01, 2012

Gigtips GBG


Åhh vad gött att få spendera en torsdag med gött häng å bra musik.
Så sitt inte hemma och sura utan slit dej å kom loss!

ALERT! ALERT!
Rå d-takt från Polen som är influerad av Japansk 80-tals punk.
http://alertalert.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/watch?v=Bh5xZ1n9i6U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Bh5xZ1n9i6U&NR=1&feature=endscreen

PULVER CITY
Hetsig garagejeansvästpunk från götet.
http://www.facebook.com/pulvercity

Torsdag 4:e oktober
Aktivitetshuset härden
Hildedalsgatan 128(hisingen) Göteborg
Insläpp 20:00(första band börjar 21:00)
Entré: 50kr
Som vanligt finns det smaskig veganmat till salu,billigt!

På lördan spelar Ufomammut på en annat ställe,