onsdag, mars 31, 2010

Gigtips Göteborg


Spelningen är INSTÄLLD, men Insidious kör en spelning i sin repa i Gårda.

måndag, mars 29, 2010

Punk Illegal Video Edition

Det blev en fin helg, höjdpunkten var helt klart Anatomi-71's gig, var riktigt fint även om den totala upplevelsen grusades en aning av det sunkiga ljud som Underjordens stora scen har den dåliga ovanan att bjuda på. Motorbreath var fint, Diskonto med (mycket bra), dom andra banden såg jag inte. Glo här under, och cranka upp volymen så ni för lite bättre!

fredag, mars 26, 2010

Seeing feeling bleeding på Röd

En annan sitter ju redan inne på den här men om det är någon där ute som inte känner sig som en hel människa utan denna i samlingen så kan du ta fram checkhäftet och dra i väg till ebay, 2 dagar kvar. Gött att se att folk vill betala för kvalitet. Apropå det så gick ju Lycanthro Punk med Woffen för 460:- på tradera förra veckan, saftigt.

onsdag, mars 24, 2010

Gigtips Göteborg

Fan, denna helgen måste va den med flest arrangemang på hur länge som helst, Spatt, Egalia, Truckstop, 30 åriga Kriget, Punk Illegal, Truckstop, Music Doc, Law & Order fest. Overkill deluxe! Jag håller mig till en tvådagars på Underjorden, dumt att lämna Gamlestan i onödan... Snygg affisch för övrigt.

tisdag, mars 23, 2010

Lautstürmer fetar på


bra skit, cool repa!
Lautstürmer släpper i vår sin fullis 'Depopulation' på Power it Up och Unrest Records, rens!
www.myspace.com/lautstrmer

måndag, mars 22, 2010

Gigtips Göteborg


Ny låt med Pyramido

Pyramido har en ny låt, No Words, uppe på sin myspace, som är resultatet av en inspelningssession som kommer resultera i split 12:or med SUMA och GUN MOB. Låter bra som vanligt, speciellt Ronnie's vrål. Pyramido ger sig även ut på turné i Europa den 26/3, spana in om du skulle råka vara på kontinenten.
www.myspace.com/pyramidodoom

torsdag, mars 18, 2010

Hittade 2 gamla Rajoitusvideos

Dom låg och skräpade i en folder på datorn, dom två videosarna alltså! Jag filmade Rajoitus (Pege!, tjena snubbe!) med lånad DV-kamera på Resturang Kreta 2005 eller 2006 under ett av Punk Illegals tidiga arrangemang, Avskum spelade också, bra kväll vill jag minnas.

Jag måste också insistera att du som inte kollat upp och införskaffat Rajoitus svanesång, Maailman Hautajainen, gör det med ens då det bjuds på förträfflig finnhardcore av bästa märke, straight outta Borås. Köp från Blood Harvest för ynka 80 stål! OBEY!!!

tisdag, mars 16, 2010

livevideo med Deathraid

Är du en av dom som då och då dammsuger youtube i jakt på videos med Deathraid!? Jakten är över, här nedan bjuds vi på 2,10 minut förstklassigt hardcoremangel i form av '20th Century Dinosaurs', bra kvalle som fan också. Hur går det med den där LP'n egentligen, man kanske skulle maila och fråga...
Den 27/3 21:00 (seattle-tid då) verkar man även kunna streama ett live gig på nån radiostation, kanske vore nått att försöka fånga och föra över till mp3or (host...Joel.....!), gäller att komma ihåg det bara.

måndag, mars 15, 2010

TINNER – You wanted the best… Mcd

TINNER – You wanted the best… Mcd
(Smyt records, Smyt031)
Jag har aldrig direkt brytt mig om att kolla upp Tinner innan jag fick den här plattan, har hört nån låt innan men inte orkat engagera mig. Men se vad en faktisk skiva kan göra med en recensent som drunkar i webtips, jag gillar Tinner redan under den första vändan. Det är helt rätt feeling på det hela, inget krångel utan standard d-taktsvev med exakt rätt mängd rock ’n’ roll inslängt, ett jävla gött driv med andra ord. Om du är ute efter något nytt och extravagant kan du genast snegla åt ett annat håll, men om du gillar svängigt d-taktslarm så kan Tinner va din korklösa Kir i innerfickan. Jag vet inte varför jag tänker på Disfear, inte nya men inte heller gamla (är det kanske sången!?), kanske ’Everyday Slaughter’-perioden, får kolla upp, jag kanske svamlar. Texterna är pang på, och det är mycket hat som gäller, spelande damer får kängor, kajal är bögt, lika så metalsnubbar med keps och getskägg, saker som stör Tinner helt enkelt. ’You wanted the best..’ innehåller 7 studiolåtar och 5 livelåtar (bl.a Heroindöd och Får man ta med crusthunden in i himlen?), jag gillar det, låtarna håller jämn kvalle, det hörs att Tinner har bra koll.
www.myspace.com/tinnercrust

lördag, mars 13, 2010

Gigtips Göteborg

Tisdagsspelningar rules, blir nog fint som snus!

Gigtips Malmö

Bor du i skåne är det lag på att gå!

onsdag, mars 10, 2010

SLAKTRENS – Mangelattack Cd-r

SLAKTRENS – Mangelattack Cd-r
(Egen)
Slaktrens är ett soloprojekt av Johan från insomnade FromtheAshes. Som det hörs på namnet går det undan, pisssnabbt tvåtaktsmangel av punkrens-sort, inget flash, inget krångel utan bara rått punkmangel med bra driv. Mangelattack innehåller 10 låtar på sex-nånting minuter, vi snackar höghastighetsmangel utan metal och utan meck. Låtarna är schyssta men när det går så här fort brukar jag ofta inte lägga riffen på minnet så mycket utan jag lyssnar mer på helheten. Slaktrens har bra flow och låtstrukturen är hederlig, Slaktrens har helt klart den rätta känslan, schysst ljud och bra sång. Kolla upp ifall band som Krigshot, Drop Dead och Protes Bengt triggar dina smaklökar. Om du går in på hemsidan (adressen finns här under snubbe!) kan du ladda ner hela inspelningen och omslaget (gillar’t!), är tydligen nån sjutummare på gång också verkar det som.
Jag avslutar med ett citat: - ”Mindre krångel, mera mangel”.
Word snubbe, gott så!

www.rawby.se/slaktrens
www.myspace.com/slaktrens

söndag, mars 07, 2010

Tanka Torture Division

Jag lyssnar på extremt lite ny death metal, ja metal överhuvudtaget, man har ju nog med pank och flum att lyssna på. När jag väl lyssnar på death metal lyssnar jag på bra death metal, Torture Division, är bra death metal. Torture Division består av Jörgen från Grave, Tobben från Vomitory och Lord K Philipson, jag behöver väl inte säga mer, jo, Swanö mixar och de lägger ut sina grejer på nätet för gratis nerladdning. Kolla in senaste demon 'Evighetens Dårar, pt. 2' eller dra hem allt dom gjort, bra, rå skit!

Gigtips Göteborg

Anatomi-71 gör sin debutspelning! Missa inte! + Diskonto + Motörbreath, kommer bli en strålande kväll!

torsdag, mars 04, 2010

Youngasfuck a.k.a. jag säljer också ett linne på Mötley Crüe , stl Small för 40:- eller högstbjudande

Jag fick ett anonymt mail, med den här bilden från Okej i, som visar Masken i unga år, redan då dedikerad skivsamlare, dock inte av samma råa kaliber som nu, strålande.Fick du sålt linnet!?

tisdag, mars 02, 2010

5 snabba med Steve i Counterblast

Doomsdayredaktionen har alltid gillat Counterblast, ända sedan första släppet "Prospects" som kom 1995. Och vi gillar fortfarande Counterblast därför skickade jag i väg 5 snabba frågor och Steve svarade. Kolla in videosarna längst ner här från den där Punkfesten i Sandviken för ett par år sedan, bra grejer vettdu!

1, Ni har varit inne och spelat in/håller på att spela in material till ett nytt släpp. Hur har det gått, är ni nöjda och vad kan vi förvänta oss!?
Steve: Jo vi är hyffsat nöjda. Äntligen fick vi till en ljudbild som låter som vi egentligen låter. Vi spelade in två låtar som kommer att släppas som en 10" på Alerta Antifacista lagom till den förbannade jävla snöhelvetet har smällt bort.
Båda låtarna ligger ute på Myspace så det är bara att dra dit o lyssna.

2, Har ni utvecklats något sen senaste släppet eller är det samma goa visa som gäller, ni har ju ett så gött stuk redan. Hur ser ni förresten på det här med musikalisk utveckling?
Steve: Nja jag vet inte. Det är ju ett tag sen vi slåppte nåt sist så det är väl naturligt att vi inte står och stampar på exakt samma ställe som förut. Att inte på något sätt utvecklas musikaliskt vore ju för jävla tråkigt. Grundidén är väl den samma men vi har blivit lite mer nogrannare, filmiska, proggressiva, negativa och får skiten att hålla ihop bättre nu än tidigare. Sen är vi hyffsat bra på att inta något gott till kaffet.

3, Har ni nått annat på tapeten? Snokade upp att ni ska spela i Hannover i vår, är det turné på gång eller bara några strö-gig!?
Steve: Ja vi ska göra några spelningar i vår/sommar och Hannover är en av dom. Inga turnéplaner alls. Både jag och Jocke har fått tillökning igen så det blir nog mest ströspelningar. Sen har vi 6-7 låtar till som är mer eller mindre klara för inspelning, så vi ska väl ta och skriva klart dom vad det lider.

4, Har ni några goa band eller släpp att tipsa om!?
Steve: Skulle skivgurun Ågren ha svarat på. Själv lyssnar jag inte så mycket på musik längre. Amenra och Minsk är det som snurrar mest just nu.

5, Lilla Paris har inte återuppstått eller?!

Steve: Nä tyvärr. Det har blivit en italienska restaurang som suger fet tagliatelle.

måndag, mars 01, 2010

Gigtips Göteborg

FebruariFest Video edition

Truckstop höll hov och bjöd som vanligt på en storslagen helg. Tycker helt klart att fredagen var bäst med Pyramido som självklara vinnare och Bombus tätt efter. Var sannerligen rund under fötterna vilket även kan ha bidragit till att fredagen kändes bättre än lördagen, då jag led av träkeps ända in på småtimmarna. Man får betala priset för att ha kul ibland, men det göra jag så gärna så här i efterhand. Du kan kolla på youtube.com/hudvux också om du tycker det är jobbigt att glo här! Metalband spelar alldeles för länge förresten, 40 minuter liksom, vem pallar det!?

Notera den klockrena göttebosskan i början innan låten

Notera Jons stretching mellan låtarna!