måndag, augusti 31, 2009

Gigtips Göteborg

I morgon Tisdag 1 september

torsdag, augusti 27, 2009

HÅRDA TIDER – Vår Sak 7”


HÅRDA TIDER – Vår Sak 7”
(Not Enough, N.E.R 021)
Här har vi återigen ett bevis på att Malmö och den smutsiga södern dominerar den svenska hardcoremarknaden, utan tvivel. Hårda Tider, med medlemmar från Disco Volante och Skitkids, bjuder på ett sånt ös och klös att jag inte kan göra annat än att digga stenhårt. Hårda Tider handlar just om hardcore, från alla dess hörn och kanter, må det vara edge eller limsniffarhardcore. Om man bortser från sången så har Hårda Tider stora likheter med Skitkids (dom delar ju medlem också så det kanske inte är så konstigt) om man plockar bort rock’n roll-liret och adderar en dos USHC (modell östkust) istället och lite gängkörer, det är fina låtar med andra ord. Bring the Ruckus, Området och Hardcore in the Fucking Street är klockrena dängor som skulle kunna veva igång vilken deprimerad pessimist som helst. Textmässigt är det tillhörighet som gäller, i sin allra bästa form, inga peckpinnar utan bara götta och ”pepp” (som kidsen säger). Gillar du hc så köper du det här, gillar du inte hc så kanske du borde börja göra det. Med textrader som ’- Ja, vi är smutsen från gatan med käng i näven och hc i hjärtat’ och ’- Xade nävar och linor med speed, hardcore in the fucking street’ så garderar sig Hårda Tider och kommer alltid ha undertecknad på sin sida, bra skit, bra pisk!
www.myspace.com/hardatiderhc
www.myspace.com/notenougarlichc

HOTBILD – I Blint Raseri Cd-r


HOTBILD – I Blint Raseri Cd-r
(Halvkass, Kasscd33)
Sist jag stötte ihop med Hotbild var för ett par år sedan och jag minns mest att jag inte var särskillt imponerad av det jag hörde då. Den här gången måste jag dock säga att jag inte är helt missnöjd. Hotbild blandar black metal med råpunk på ett sätt som jag för det mesta tycker funkar. Kväksången är riktigt trevlig och jag gillar blackgrejerna, blandningen fungerar ofta men ibland kommer det in lite halvdana punkriff som spelas en aning för längre, i en aning för lågt tempo, men allt som oftast sköter dom sig. Gillar polistakten i i Raseri som fan, annars är väl 'Förvriden Verklighet' favvolåten. Det här dög ju…
www.halvfabrikat.net

torsdag, augusti 20, 2009

Loud Pipes, grejer + opublicerad intervju från -96

Som ni kanske sett och hört har D-takt & Råpunk släppt en av de allra bästa svenska 90-tals plattorna, The Down Hill Blues med Loud Pipes på LP. Jag kom att tänka på att min vän Greve Ola Hakefjord hade en intervju med Loud Pipes i sitt fanzine H.B.T.I som trycktes upp i hela 9 exemplar. Jag har helt sonika snott den och publicerar den helt enkelt för er skull. Intervjun finns även med i originalutförande på bilderna under intisen. Håll till godo och köp plattan medan ni kan!

"Loud Pipes spelar en härlig hardcore-punkrock och förtjänar beröm för sin kombinerade demo & cd-debut ”Drunk For Ever”. Intervjun är gjord med Freddy Eugene hösten -96."

Hur länge har ni funnits egentligen?
Med denna sättning sedan hösten -94 tror jag.

Hur fann ni varandra & kom på idén att starta bandet?
Carl Leen har jag känt sedan -87, han sjöng ett tag med bytte plats med Nandor, det var bäst så. Nandor träffade jag via en bassist vi hade på några rep men han fick kicken. Peter kom in i bandet via Flottstock Carl Leen. Idén till bandet? Vi tänker inte därför finns vi.

Vad betyder Loud Pipes och varför valde ni namnet?
Innan hette vi ”Psychopats From Hell” men så träffade jag Nandor och på hans bas-case satt ett klistermärke med texten ”Loud Pipes Saves Life”, Loud Pipes lät ju så jävla bra så det tog vi. Höga Pipor, gick du inte i skolan eller? (Håll.Käften.Kärring.Jävel.Innan.Jag.Lägger.Till.Dej.Ett.Par.Smäller/red)

Varför tog det så lång tid mellan att demon släpptes till det att det gavs ut på skiva?
Vi hade ingen tanke på att släppa demon som CD först.

Hur har skivan sålt? Har den sålt bra utomlands?
Vet ej, men man kan ju alltid hoppas.

Hur kommer det sig att just BURN gav ut skivan? Är ni nöjda med dem eller vill ni hellre ligga på Earache?
Därför att Leffe (Burn Recordz) tyckte den var så jävla dålig. Vi är väldigt nöjda med Burn särskilt eftersom jag är kompanjon med Leffe. Den har just kommit ut med ett annat omslag i Europa om någon bryr sig. Vi har inget emot att släppa en skiva på Earache.

Vem håller i eran tröjupptryckning egentligen? Det är inte alla som har råd att trycka upp i alla jävla storlekar som ni.
Jag, varifrån har du fått för dig att det skulle vara dyrare att trycka upp i olika storlekar?

Era låtar är ju en aning längre än genomsnitts hardcorepunk-låten, någon speciell anledning? Ibland tycker jag de blir lite väl utdragna.
Är det lag på hur lång en låt får vara? Ta en fet och slappna av.

Inspirationskällor, musikaliskt och annat.
Inspiration och inspiration, vi lyssnar på Black Sabbath och Slayer förutom Nandor som lyssnar på Elvis och Boney M. Största inspirationen för man väl dock efter att ha sett på TV eller läst en kvällstidning, då vill man inget annat än att döda eller gråta. People are stupid fucks.

Musiken på ”Drunk For Ever” beskrivs vad jag sett oftast som en blandning av Motörhead och GBH, är det något ni håller med om?
Det är två av favoritbanden så det är nog kanske inte helt fel.

När kommer det ut nytt material? Kommer det också komma på Burn Rec? Kommer det vara samma stil som på ”Drunk For Ever”?
Det kom ut en ny låt på en samlingsvinyl (Frank Records) samt två nya låtar på en ny Burn samlings CD (Meanwhile, Cindy Kills Me, Uncurbed, Driller Killer, SexSexSex, Fleshrevels m.m.). Nya materialet som kommer att vara på fullängdaren är typ liknande stuk som på ”Drunk For Ever” fast bättre. Vi håller i skrivande stund på att diskutera ett kontrakt med ett utländskt bolag, men inget bestämt.

Har ni spelat live utanför Stockholm någon gång? Var och när i så fall?
Nej.

Kan man boka er för spelningar? Har ni några spikade till vintern?

Ja, det är bara att skriva till våran adress så spelar vi direkt om inte någon i bandet är bortrest. Vi har inga gig bokade.

Är det lättare att hålla sams inom ett sidoprojektband än inom ett seriöst satsande och framgångsrikt band?
Vadå sams, vi spelar för pengar.

Ok, lite musiksmak: Nämn 2 band som har fått oförtjänt dålig kritik/uppmärksamhet och två band som fått oförtjänt bra kritik/uppmärksamhet.
2 band som fått oförtjänt dålig kritik under åren: Gamla Kiss och Black Sabbath. Dom kan ju inte ens spela på sina instrument, dom slår ju bara på grejerna och skriker att man ska våldta sin mamma. Tortera Måns Ivarsson m.fl. till döds långsamt.
Oförtjänt lite uppmärksamhet: Celestial Pain, Albatross och Loud Pipes.
Oförtjänt bra kritik/uppmärksamhet: Det mesta som Calle von Sheven på House of Kicks släppt. Det verkar vara det enda som finns till svenskt hårdrock, punk, hc, death, thrash, blackmetal-liv i Sverige om man läser svensk press (ej underground), samt alla jävla pophomos som Eric Gadd, Orup, Mauro Scocco, Latin Kings + all jävla skit, jag blir så förbannad.

Hur är det ställt med Stockholms musikliv? Nått nytt bra på ingång?
Celestial Pain, Albatross och Terra Firma.

Berätta vad som är på gång med alla sidoprojekt inom bandet. Några nya utgåvor på väg eller?
Loud Pipes är ett sidoprojekt (Det menar du inte???/red) men Nandor sjunger i Brick (hur orkar han!?/red), Peter spelar trummor i Face Down och i Hobbybanden Damnation, Murder Squad och Regurgitated. Carl Leen vet i fan vad han gör, jo just det han köpte en stor jävla motorcykel i somras som han puttrar omkring på bågeträffar med. Själv har jag ett nytt band med Chris från St Vitus som heter Terra Firma. Det är 60-70-tals hårdrock, vi spelade in en demo i somras som kommer som singel på Freedom Records i höst. Bajordaj.

Något att tillägga?

Som sagt, vi vill ha spelningar, kontakta oss. Tack Ola för intervjun!

måndag, augusti 17, 2009

blast from the past: Total Assbreakers

Bilden är snodd från Sörling
Jag vet inte hur många som har koll på Nässjös Total Assbreakers. Dom gjorde i alla fall en mycket bra demo 1996 som gick under namnet 'Asheamed of being white' som bland annat fick full pott i Sörlings Svinstia. Jag har kassetten i nån gammal låda och har tänkt att rippa den till mp3 men har inte riktigt orkar styra upp det. Jag slipper det för gossarna i bandet har nu mera en myspace där hela demon finns upplagd. Assbreakarna levererade i alla fall en 5 låtars demo med riktigt fet råpunk i bra svensk klass, så här skrev zinekollegan Jakob i Doomsday Mag #2, utgiven 1997.

" -Efter att ha läst en jävla massa bra om Nässjös T.A hade jag stora förväntningar på den här demon. När jag sedan såg låttitlar som 'Snutas' och 'Stoppa Vapenindustrin' minskade väl inte mina förhoppningar direkt. När jag satte in demon i bandspelaren infriades mina förhoppningar direkt. Piskkäng med för ovanlighetens skull bra ljud, för att vara en demo. Riktigt fett och bra ljud och en sångare som låter som en riktig kängsångare skall låta enligt mig, rå, arg och desperat. Att dom sedan grindar friskt bland allt D-taktande på några låtar gör ju knappast saken sämre. Texterna sjungs på både svenska och engelska, och jag föredrar det förstnämnda då dessa texter är mycket roligare. Det enda jag kan klaga på är väl att 'Ashamed of Being White' är något kort, fem låtar fördelas på sex och en halv minut, men skit i det och beställ skiten i stället"

Total Assbreakers bestod av folk från Disregard och No Admission, och medlemmar kan idag återfinnas i band som Henry Fiats Open Sore, Rawhypnols och El Camino.
www.myspace.com/totalassbreakers säger bandet att dom har kvar mastertejpen och gärna skulle se att den släpptes. Har du kosing över, kan du ju släppa den och få en riktigt fin vevsjua under bältet. Såja, stick i väg och lyssna
www.myspace.com/totalassbreakers

fredag, augusti 14, 2009

WARVICTIMS – Dogs of War 7”

WARVICTIMS – Dogs of War 7”
(D-takt & Råpunk, Dtakt012.2009)
Warre gilder in som dom ska, denna gången med mer attack och energi än vad jag hört dom med innan. Det är fortfarande ganska midtempo men det är ett flow (jävla tjat om flow nu för tiden) i riffen som jag verkligen gillar, perfekt tempo att fistbanga till dessutom. Du kommer inte få höra några överraskningar, dock fackmannamässig kängcore med krigtexter, dist och solon. Materialet hållet jämn kvalle, lätt det bästa jag hört med Warvictims. Orkar inte hålla på och gräva i hyllan efter äldre släpp men jag tror jag tycker att Challes röst är en aning skönare än tidigare. Givet köp om du gillar krigsmangel och inte är ute efter några musikaliska utsvävningar, Warre är true till formeln, pärla!
www.myspace.com/warvictims
www.myspace.com/dbeatrawpunk

torsdag, augusti 13, 2009

Mer livevideos

Här kommer ytterligare 2 videoklipp från spelning ja besökt, först ut är Vengeance of Karma från Kristinehamn med 3 låtar, sedan kör Project Hopeless 2 stycken, varav den sista är en Cover på Cimex Scandinavian Jawbreaker med sångarn från Herätys på vrål, enjoy!

tisdag, augusti 11, 2009

PASSIV DÖDSHJÄLP – s/t Cd-r

PASSIV DÖDSHJÄLP – s/t Cd-r
(Halvkass, Kasscd35)
Skulle kunna säga att Passiv Dödshjälp påminner om Splitter fast de ersätter Splitters grindelement med sån där tuff metalcore/kepsmetal, fast de har kvar känslan av riktigt jävla bakgårdsrens. Eller beskrivningen, extrememetal med låtstrukturer (och låtlängd) lånade från crust/grind, kanske passar bättre, med breakdowns och metalriffande. Eller tänk kanske Nasum och Skitsystem-känsla fast med en modernare, inte fult lika rensigt mangelmetalsound, fan vad jobbigt, skit samma. Hur som helst, periodvis låter det här riktigt bra, när de manglar och lägger moshet på hyllan. Gillar (sena) Disfear riviga ’Helvetet, tur och retur’ som är en riktig rockrökare, gillar ’Ingenting varar för evigt’ också och jag föreslår att ni följer textens förslag om att ”Skratta och le medans du kan” för om det blir som i Passiv Dödshjälps värld blir det ingen smärtfri resa. Texterna är på svenska utom sista låten, ’Cursed’ som bjuder på halvepiska tongångar. Jag tycker det här är halvbra, Passiv Dödshjälp har för många moderna metalinfluenser för att jag ska orka med det, men potential finns, och bra ljud och sång. Mera mangel, mindre mosh, tack…
www.halvfabrikat.net
www.myspace.com/passivdodshjalp

fredag, augusti 07, 2009

DODESKADEN – Demo 2008 Cd-r

DODESKADEN – Demo 2008 Cd-r
(Halvkass, Kasscd34)
Tror jag bara hört Dodeskaden nån enstaka gång förrut, men Demo 2008 är en ganska trevlig bekantskap. Det rör sig i och för sig inte om några blivande klassiker eller så men Luleåborna bjuder titt som tätt på riktigt trevlig hardcore/råpunk som fångar mitt intresse tack vare en och annan schysst basgång, bra flow i riffen och schysst växelsång (hon Hellonation sjunger dynggött allt som oftast, andra sångarn är dock inte lika bra). Dodeskaden har en USHC-influens som jag gillar, eller är det kanske Luleåsoundet (Kranium har ju och en del av den varan). Gillar ’Brand New Agenda’, ’Game Over’, ’Dödsångest’ och speciellt ’Fuck You’. De andra spåren har både hög och lågvattenmärken men överlag tycker jag att Dodeskaden spelar schysst, varierad hardcorepunk. Sen kan jag inte låta bli att digga den japanska barnprogramsamplingen i slutet av ’Dödsångest’, där har vi verkligen nått som sätter sig på hjärnan.
www.halvfabrikat.net

MONARK X – I En Annan Del Av Hultsfred Mcd

MONARK X – I En Annan Del Av Hultsfred Mcd
(Buzzbox ,BRCD007)
Punk/gubb/pop/ny våg-rock med sväng och saxofon, från Hultsfred förutsätter jag. Monark X har väl sina stunder, med sväng och känsla för melodi. Skivan innehåller 5 låtar varav den sista ’Hultsfred City’ är den bästa, på grund av småstadsångest-vibben. Förutom den så finner jag inte speciellt mycket av intresse på I En Annan Del Av Hultsfred, skulle väl va produktionen då, kanske…
www.buzzboxrecords.com

torsdag, augusti 06, 2009

Inge mer Only in it for the Music

Tony lägger ner bloggen, mer info hittar ni hos Sörling och Masken. R.I.P. Kolla upp Tonys newsletter "More Noise" och Distort Hackney zinet.

Blandade nyheter

Subben från Tinner låter hälsa följande:
Out now!
TINNER/SLAPENDEHONDEN 7" split
Next releases:
TINNER/AGATHOCLES 7" split - late august/early september
TINNER/UNHOLY GRAVE 7" split - september
TINNER "Collection Pares" - South American CD Collection

Nakkeskudd plater writing. the reason i write this is that i have a brand new release out now.

bait - run the gauntlet 12"
bait is a midtempo beast of a crusty continuation of deviated instinct. nihilistic, negative and metallic as we need it.

on this record they will not only rip you a new hole with their own songs that was supposed to be a 7" on loderbrock records a while back, but they will also kick it with two coversongs, one crucifix (see through their lies) and one from the almighty antisect (in darkness).
this record was pressed behind their back and given to them as a suprise gift. so because of this, i have only pressed 100 copies of it on white vinyl. i have to be a little more picky on this trade, since i have so few..

pressing info and stuff:
100 onesided copies on white vinyl. 5 songs, incl 2 coversongs. 3 tradepoints / 5,5 euro wholesale
Kvoteringen and Nitad are recording new songs for almighty Kranium Records to be released this fall as volume 3 in the Fuck Your Scene, Kid split 7" series.
Cheers
(This has nothing to do with the split we released together on MCR a couple of years ago, these are brand new tunes)
Kvoteringen spelar dessutom på Kungen i Sandviken den 23 Oktober

Gigtips Göteborg


Nu på fredag!

söndag, augusti 02, 2009

PROJECT HOPELESS – Av Hela Mitt Hjärta 7”


PROJECT HOPELESS – Av Hela Mitt Hjärta 7”
(Not Enough, N.E.R. 022)
Jag måste erkänna att jag inte spelat Project Hopeless förra släpp, Lp’n ’Välkommen till vår sopfyllda fabrik’ en enda gång sedan jag recenserade den. När ’Av hela mitt hjärta’ dök upp förändrades hela min värdsbild (eller ja, min bild av P.H i alla fall). Borta är det jag inte gillade och kvar finns delikat hardcorepunk, nästan exakt som jag föredrar den. Flowet i riffen (och sången), vevet i trummorna (Linus från Disco Volande vevar nu mer) och ljudet, allt låter gött. Lägg där till Oskar tokrabiata pärla-gap, jag är mycket nöjd. Det låter inte som om de här låtarna är några hafsverk och om du letar trötta dussinruff får du leta vidare för några såna hittar du inte här. ’En enda dag’, ’Name them – frame them’, ’Crucified Freeddom’ och ’Av hela mitt hjärta’ är pärlalåtar med föredömligt driv, attack och känsla, hur bra som helst. Det var längesen jag snöade in på en 7:a på det här sättet, har tappat räkning på hur många gånger jag lyssnat på den sedan länge. Alla 4 låtar är goa men jag tror att jag föredrar de svenskspråkiga bäst och titelspåret är allra bäst. Nä dags att sluta nu, köp den här, bästa svenska 7:an som kommer komma i år, lätt! Man kan ladda ner den gratis på P.H’s hemsida om man vill terra innan man köper.
www.myspace.com/projecthopeless
www.notenough.se